La Teta vás zve na malý kulinářský objev: bezlepkové trubičky, které vám připomenou klasické křupavé rolky z dětství, jen bez pšenice. Lehké těsto, které se krásně tvaruje, a lahodná náplň — to vše spojené s jemnou vůní másla a vůní domácí pekárny. Pokud toužíte po sladké dobrotě, kterou si můžete d...
Bezlepkové zákusky a dezerty
Velká laskonka jako zákusek, minilaskonky klidně jako vánoční cukroví. La Teta tentokrát zvolila klasickou velikost a dvě příchutě – pařížský krém a klasiku máslový krém s kokosem. Velkých laskonek z uvedeného množství vzniklo 22ks, malých bude opravdu hodně. Doba pečení bude hodně záviset na v...
Food bloggerka La Teta má slabost pro jednoduché bezlepkové recepty – a máslové sušenky jsou přesně ten případ. Stačí pár základních surovin, chvilka práce a v troubě se vám rozvoní sladká klasika, kt...
Chcete si dopřát Tiramisu v bezlepkové verzi? Tento nadýchaný dezert kombinuje jemnost mascarpone, aroma kávy a lahodné nadýchané piškoty, samozřejmě bezlepkové! Je snadné na přípravu a zaručeně si vž...
Hledáte zdravější variantu sladké pochoutky? A ještě k tomu bezlepkové? Dopřejte si jednoduchou snídani nebo svačinku ve formě mrkvových bezlepkových muffinů. Navíc jsou úžasně jednoduché, díky jablku, mrkvi a jogurtu krásně šťavnaté a navíc si dopřejete i porci vlákniny. Hotové je máte za chviličku...
Vafle jsou univerzální a hlavně jednoduchý pokrm, který si můžete připravit nasladko, ale i naslano. Využít je můžete jako rychlou snídani nebo delikátní dezert. Dle našeho receptu si připravte klasické sladké a hlavně bezlepkové vafle. Náš tip: Nev...
Znáte lahodnější, krémovější a oblíbenější dezert, než je cheesecake? Delikátní dort připravený z krémového sýra a máslových sušenek? Cheesecake má dlouhou historii, která sahá až do starověkého Řecka. První zmínky pocházejí z doby kolem 230 n.l. Cheesecake v moderní podobě tak, jak ho známe dnes, ...
Banánový chlebíček se těší velké oblibě po celém světě, kde je známý převážně jako banana bread. Je ceněný zvláště pro svou vláčnost, bohatou banánovou chuť, jemnou texturu, a jednoduchou přípravu. Pokud máte přebytek banánů, je banánový chlebíček sk...
Klasickou bublaninu jistě znáte v různých podobách. Můžete ji upéct z třeného těsta, piškotového nebo třeba litého, které je o poznání měkčí a šťavnatější. Litá bublanina je původním tradičním recepte...
Tento koláč můžete upéct i při slavnostnějších příležitostech. Zároveň je velmi jednoduchý na přípravu a budete ho mít připravený během chviličky. Jemný piškotový korpus, který se snoubí s lahodnou na...