Banánová mouka je přirozeně bezlepková alternativa klasickým obilným moukám, vyráběná ze zelených nezralých banánů. Neobsahuje cukr ani lepek, a přesto dodává těstu jemně nasládlou chuť a vláčnost. Je bohatá na rezistentní škrob, který podporuje zdravou střevní mikroflóru a prodlužuje pocit sytosti, což ocení nejen celiaci, ale i ti, kdo se snaží o zdravé trávení.
Banánová mouka je vhodná do pečení sladkých dezertů, palačinek, sušenek nebo i jako součást bezlepkových směsí. Díky nízkému glykemickému indexu je vhodná i pro diabetiky. Pro celiaky představuje výživnou a funkční alternativu, která obohacuje bezlepkovou kuchyni o nové možnosti chutí i textur.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost. Více informací