Bezlepkové linecké

Spoustu lidí si bez lineckých koleček neumí Vánoce ani představit. Jedno z vůbec nejoblíbenějších cukroví se skládá z jemného a křehkého těsta, doplněného červeným ovocným džemem, který dodává cukroví šťavnatost a jemnou kyselost. Tradičně se linecké vykrajuje do koleček nebo různých tvarů dle fantazie. Bez problémů si linecké můžete dopřát i v bezlepkové verzi!

 

Co budete potřebovat:

Postup:

  1. Máslo utřeme s oběma druhy cukru do pěny. Postupně důkladně zašleháme vejce, jedno po druhém. Pomalu přisypáváme prosátou mandlovou i bezlepkovou mouku a zpracujeme v kompaktní těsto. Uložíme alespoň na 60 minut do chladu, nejlépe přes noc.

 

  1. Z odleželého těsta vyválíme plát silný asi 2 mm a vykrajujeme požadované tvary. Půlku tvarů vykrojíme i s kolečkem uvnitř. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, cca 8 minut. Necháme vychladnout a slepíme džemem. Na závěr můžeme pocukrovat. Uchováváme v lednici.

 

Linecké i další dezerty si hravě můžete připravit i z hotových bezlepkových směsí.

Popup
Labeta akce

Nezmeškejte super slevu 15 % na všechny produkty značky Celi Hope 😊. Slevu pro Vás držíme až do neděle 15. září!