Bezlepkový banánový chlebíček

Banánový chlebíček se těší velké oblibě po celém světě. Je ceněný zvláště pro svou vláčnost, bohatou banánovou chuť, jemnou texturu, a jednoduchou přípravu. Pokud máte přebytek banánů, je banánový chlebíček skvělou volbou jak je zužitkovat. Recept zvládnou i naprostí začátečníci, ale chutí uspokojí i náročné gurmány.

 

Co budete potřebovat: 

 

  1. Do větší mísy přidáme rozpuštěné máslo, vejce, mléko, rozmačkané banány, sůl a oba druhy cukru. Důkladně vše promícháme. Do další mísy prosejeme mouku, smícháme ji s kypřicím práškem a promísíme s banánovou směsí. Směs můžeme i mírně prošlehat. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájenou čokoládu.

 

  1. Formu na chlebíček vymažeme máslem. Do formy nalijeme připravené těsto a na povrch poklademe přepůlený banán. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 60 minut. Chlebíček necháme zchladnout, vyndáme z formy a podáváme.

 

Banánový chlebíček můžete upéct i z přezrálých banánů, které byste jinak už nevyužili. V takovém případě jen uberte množství cukru. V případě méně zralých banánů naopak můžete trochu cukru přidat.

Popup
BLACKFRIDAY

Black Friday je tady! 🎉 Užijte si slevu 10 % na celý sortiment!