Bezlepková směs na chléb rustikální 500g
Kód: NO140041Detailní popis produktu
Při zadělávání těsta je možné chléb vylepšit přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně a podobně). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně.
Základní příprava:
- 500g směs
- 440 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na
dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich
rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka
droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů
„gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj
způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými
nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte
chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s
případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte
těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku
droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a
pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna
maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto
zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec,
obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do
formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch
neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám
bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem.
Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Složení:
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo (guarová mouka), maltodextrin, jablkový prášek, koření.
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1445 kJ/343 kcal |
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 71 g |
z toho cukry: | 3,7 g |
Vláknina: | 8,2 g |
Bílkoviny: | 6,6 g |
Sůl: | 0,8 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové pečící směsi |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Značka: | Nominal |