Bezlepkové linecké

Spoustu lidí si bez lineckých koleček neumí Vánoce ani představit. Jedno z vůbec nejoblíbenějších cukroví se skládá z jemného a křehkého těsta, doplněného červeným ovocným džemem, který dodává cukroví šťavnatost a jemnou kyselost. Tradičně se linecké vykrajuje do koleček nebo různých tvarů dle fantazie. Bez problémů si linecké můžete dopřát i v bezlepkové verzi! 🎄

 Bezlepkove_Linecke_06

Suroviny pro přípravu receptu:

Postup receptu:

  1. Máslo utřeme s oběma druhy cukru do pěny. Postupně důkladně zašleháme vejce, jedno po druhém. Pomalu přisypáváme prosátou mandlovou i bezlepkovou mouku a zpracujeme v kompaktní těsto. Uložíme alespoň na 60 minut do chladu, nejlépe přes noc.

 Bezlepkove_Linecke_01

Bezlepkove_Linecke_02

Bezlepkove_Linecke_03

  1. Z odleželého těsta vyválíme plát silný asi 2 mm a vykrajujeme požadované tvary. Půlku tvarů vykrojíme i s kolečkem uvnitř. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova, cca 8 minut. Necháme vychladnout a slepíme džemem. Na závěr můžeme pocukrovat. Uchováváme v lednici.

 Bezlepkove_Linecke_04

Bezlepkove_Linecke_05

Linecké i další dezerty si hravě můžete připravit i z hotových bezlepkových směsí.

Popup
Vanocebezlepku

Vánoce se blíží! 🎄 Užijte si slevu 10 % na celou kategorii!