Bramboráky patří mezi nejoblíbenější pokrmy české kuchyně. Jsou křupavé, voňavé po majoránce a česneku a plné chuti. Skvěle se hodí jako hlavní jídlo, příloha nebo rychlá svačina. Připravili jsm...
Slané bezlepkové recepty
Dopřejte si dokonalé bezlepkové domácí noky. Jsou poměrně jednoduché na přípravu, jemné a nadýchané. Hodí se jako samostatné jídlo i jako příloha k omáčkám, masu nebo zelenině. Hotové noky si můžete připravit i do zásoby a následně je zamrazit. Uvařt...
Bramborový knedlík má široké množství využití. Můžete si ho dopřát například v kombinaci se zelím a uzeným masem, špenátem, jako přílohu k omáčkám, nebo z něj třeba vytvořit malé bramborové noky. Kned...
Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou nesmrtelnou stálicí. Těstoviny jsou obohaceny o balkánský sýr, sušená rajčata, česnek, špenát a rukolu. Tahle kombinace vás nezklame a zároveň ji budete mít během c...
Ať už jste vegetarián, hledáte alternativu masa, nebo prostě jen chcete zkusit něco nového, přinášíme vám recept na vegetariánský burger s rukolovým pestem a dipem ze sušených rajčat. Vyzkoušejte hoto...
Pokud teskníte u stánků s langoši, že si je nemůžete kvůli své bezlepkové dietě dopřát, nezoufejte. Tyto langoše si můžete s chutí dát a to úplně bez výčitek. Těsto je krásně křehké a přesto...
Suroviny: 500g mletého masa (nejlépe směs vepřového a hovězího) větší cuketa 2 cibule 2 stroužky česneku lilek koření, olej, sůl Postup: Lilek rozkrájíme na kolečka, nas...
Suroviny: 200g směsi na jáhlové těsto 200ml vody 2 vejce 150-200g brynzy 150g slaniny Postup: Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Prohněteme a protlačíme ...