Těstoviny s rajčatovou omáčkou a balkánským sýrem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou nesmrtelnou stálicí. Připomeňte si chuť léta i v chladných dnech. Těstoviny jsou obohaceny o balkánský sýr, sušená rajčata, česnek, špenát a rukolu. Tahle kombinace vás nezklame a zároveň ji budete mít během chvilky na talíři.

Co budete potřebovat:

1) Nejprve si dáme vařit těstoviny a začneme nakrájením česneku na tenké plátky, které orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Česnek je potřeba hlídat, jelikož se může velice rychle spálit.

2) K orestovanému česneku přidáme rajčatovou omáčku, neboli sugo a přilijeme bazalkový vývar, který jsme si předem rozmíchali. Pokud použijete mražený špenát, přidejte ho také rovnou do omáčky. Pokud máte čerstvý, přidejte ho až ke konci vaření a listy nechte jen mírně zavadnout.

3) Omáčku povaříme pár minut do mírného zhoustnutí a osolíme. Ke konci vaření přidáme sušená rajčata.

4) Omáčku odstavíme z plotýnky, aby se nám už nevařila a přidáme plátek másla, který v omáčce necháme rozpustit. Na závěr přidáme oregano, uvařené těstoviny, zasypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem, promícháme a dozdobíme rukolou.