Těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou nesmrtelnou stálicí. Těstoviny jsou obohaceny o balkánský sýr, sušená rajčata, česnek, špenát a rukolu. Tahle kombinace vás nezklame a zároveň ji budete mít během chvilky na talíři.
Co budete potřebovat:
- 400 g těstovin
- 115 g balkánského sýru
- 400 g rajčatové omáčky
- cca 200 ml bazalkového vývaru
- hrst sušených rajčat
- listový špenát
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- plátek másla
- rukola
- oregano
1) Nejprve si dáme vařit těstoviny a začneme nakrájením česneku na tenké plátky, které orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Česnek je potřeba hlídat, jelikož se může velice rychle spálit.
2) K orestovanému česneku přidáme rajčatovou omáčku, neboli sugo a přilijeme bazalkový vývar, který jsme si předem rozmíchali. Pokud použijete mražený špenát, přidejte ho také rovnou do omáčky. Pokud máte čerstvý, přidejte ho až ke konci vaření a listy nechte jen mírně zavadnout.
3) Omáčku povaříme pár minut do mírného zhoustnutí a osolíme. Ke konci vaření přidáme sušená rajčata.
4) Omáčku odstavíme z plotýnky, aby se nám už nevařila a přidáme plátek másla, který v omáčce necháme rozpustit. Na závěr přidáme oregano, uvařené těstoviny, zasypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem, promícháme a dozdobíme rukolou.
Přejeme dobrou chuť! Nápady na další bezlepkové recepty objevíte zde.