Bezlepkové pohankové palačinky

Pohanka vyniká díky svým nutričně vyváženým hodnotám. Je také přirozeně bezlepková, proto bude skvělou alternativou pro bezlepkáře nebo pro ty, kteří hledají zdravější variantu klasických palačinek. Užijte si sladkou snídani nebo lehký zdravý dezert. Kombinace banánu, ořechového másla, skořice a jogurtu vás dostane. Palačinky navíc můžete vyzkoušet i ve slané verzi třeba se špenátem.

Co budete potřebovat:

1) Připravíme si směs na palačinky, do které pozvolna vmícháme vlažné mléko a přidáme dvě lžíce oleje. Pořádně promícháme v hladké těsto a necháme 10 minut odležet.

2) Po odležení těsta smažíme na mírném plameni co nejtenčí palačinky z obou stran.

3) Hotové palačinky zasypeme skořicovým cukrem, pomažeme ořechovým máslem, naplníme banány a dozdobíme pekanovými ořechy. Navrch přidáme trochu bílého jogurtu.