Pohankové palačinky na slano i na sladko

Suroviny:

  • 500 ml mléka
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 170 g pohankové mouky
  • 3 vejce

 Náplň slaná:

  • 200 g bílý jogurt
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Náplň sladká:

  • 200 g bílý jogurt
  • 200 g ovoce
  • 1 lžícce medu

 

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto prošlehejte metličkou dohladka.
  2. Nechte chladit v lednici nejlépe přes noc.
  3. Zkontrolujte konzistenci – těsto by mělo pomalu odkapávat z vařečky, pokud ne, přidejte trochu mléka.
  4. Ingredience na náplň promixujte dohladka.
  5. Pánev rozehřejte, vytřete trochou másla, vlijte vždy naběračkou těsto, rozetřete dotenka a z obou stran opečte dozlatova.
  6. Každou palačinku potřete 2 lžícemi náplně.