Jahelné pusinky

Suroviny:

  • 210 g jahelné mouky hladké
  • 30 g sojové mouky plnotučné
  • 2x vanilkový pudinkový prášek bez lepku
  • 120 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • lžička prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • několik lžic vody
  • 30 g jahelných nebo rýžových pukanců

Na zdobení:

  • mandle
  • ořechy
  • proslazené ovoce

Postup:

  1. Máslo utřete s vejcem, cukrem, pudinkovým práškem, citronovou šťávou a citronovou kůrou.
  2. Přidejte mouky smíchané s práškem do pečiva a s několika lžícemi vody vymíchejte kašovité těsto.
  3. Přidejte pukance, rýžové rozdrťte na drobnější kousky.
  4. Těstem naplňte sáček se zdobičkou s větším otvorem a na plech pokrytý papírem na pečení stříkejte hromádky těsta.
  5. Ozdobte podle chuti.
  6. Pečte nejprve v horké troubě (200 stupňů). Jak začnou okraje pusinek žloutnout, snižet teplotu na 160 st a cukroví dopečte.