Nominal Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500g

Kód: NO140040
Neohodnoceno
Značka: Nominal
60 Kč –6 %
5325 bezlepkova smes na chleb s pohankovou vlakninou 500g
60 Kč –6 % 56 Kč / ks
Na objednávku

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chléb s celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.


Základní příprava:

  • 500g směs
  • 440 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13g čerstvého droždí


Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.


Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

 

Složení:

Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření.


Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota:
 1425 kJ/337 kcal
Tuky:
 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
 0,3 g
Sacharidy:
 68 g
z toho cukry:
 3,8 g
Vláknina:
10,5 g
Bílkoviny:
 7,2 g  
Sůl:
 0,8 g


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: