Nominal Bezlepková směs na chléb s pohankovou vlákninou 500g
Kód: NO140040Detailní popis produktu
Chléb s celozrnnou pohankou je zcela unikátní výrobek, který splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou. Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnné pohanky. Svojí strukturou, barvou i chutí je podobný tmavým typům chleba. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.
Základní příprava:
- 500g směs
- 440 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na
dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich
rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka
droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů
„gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj
způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými
nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte
chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s
případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte
těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku
droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a
pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna
maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto
zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec,
obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do
formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch
neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 60 min. Pokud se vám
bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem.
Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Složení:
Pšeničný škrob deproteinovaný, celozrnná pohanková mouka, lupinová mouka, zahušťovadlo guarová guma, lněné semínko, sůl, chlebové koření.
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1425 kJ/337 kcal |
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 68 g |
z toho cukry: | 3,8 g |
Vláknina: | 10,5 g |
Bílkoviny: | 7,2 g |
Sůl: | 0,8 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové směsi na pečení a vařeníBezlepkové mouky NominalChlebové směsi NominalZobrazit další kategorieBezlepkové pečící směs Nominal |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Značka: | Nominal |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nominal
Objevte českou značku Nominal, specialistu na bezlepkové produkty! Nabízíme kvalitní bezlepkové mouky, směsi na pečení chleba a výživné cereální a rýžové kaše.
Všechny produkty Nominal jsou pečlivě vyráběny z prvotřídních surovin. S Nominalem si můžete být jisti nejen chutí, ale i zdravým složením bez kompromisů. Ideální volba pro celiaky a všechny, kteří hledají zdravou alternativu bez lepku. Vyzkoušejte Nominal a zažijte kvalitu, na kterou se můžete spolehnout! 😊