Bezlepkové linecké cukroví

Suroviny:

  • 170 g bezlepkové mouky NOMIX
  • 40 g kukuřičné hladké mouky
  • 100 g tuku (Hera, máslo)
  • 80 g cukru moučka (včetně vanilkového)
  • 1 žloutek
  • citrónová kůra


Postup:

  1. Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce.
  2. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (nebo přes noc) v chladu.
  3. Z těsta vyválíme plát 0,3 až 0,5 cm tenký a vykrajujeme tvary.
  4. Pokládáme na vymaštěný a vysypaný plech.
  5. Pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C.
  6. Necháme chviličku vychladnout a sundáme z plechu. Po vychladnutí slepujeme oblíbenou marmeládou.