Čirokové placičky

Suroviny:

Postup:

  1. Bramboru uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme.
  2. Z uvařeného čiroku, nastrouhané brambory, cizrnové mouky a lahůdkového droždí umícháme těsto, do kterého přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř.
  3. Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem, rozehřejeme a pomocí namočené lžíce z těsta nabíráme kousky a formujeme z nich placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. Případně můžeme placičky rozložit na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem a upéct v troubě. Ihned podáváme, dokud jsou placičky křupavé.
  4. Čirok přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 50 minut). Protože vaření čiroku trvá dlouho, obvykle vařím větší množství najednou a používám do více receptů.