Nominal Bezlepková směs na chléb s chia semínky 500g
Kód: NO100683Detailní popis produktu
Skvělá bezlepková směs na chléb s chia semínky. Chia semínka obsahují přes 30% vlákniny a to se zastoupením nerozpustné i rozpustné složky. Z asi 30% tuku tvoří velký díl omeg-3 nenasycené mastné kyseliny. Také jsou ceněna pro svůj obsah bílkovin a minerálních látek. Takto semínka šalvěje hispánské nutričně vhodně doplňují mouku ze zlatého lnu obsaženou také v této směsi k přípravě chutného, vláčného a bezlepkového chleba.
Základní suroviny:
- 500g směsi (jedno balení)
- 500 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 15 g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlepkové pečení s délkou kynutí cca 45-50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už nemělo být znovu promícháváno. Podle typu pekárny a délky použitého programu můžeme upravit teplotu vody a množství droždí. Pokud je chléb propadlý a překynutý (větší a nerovnoměrné póry ve střídce), snížíme dávku droždí nebo použijeme chladnější vodu. Je-li chléb naopak nedokynutý, má hutnější strukturu a tendenci na povrchu praskat, použijeme více droždí nebo teplejší vodu. Během prvních minut míchání je dobré měkkou stěrkou shrnout suroviny ulpělé na stěnách nádoby do těsta. Chléb krájíme až zcela vychladne.
Postup pro pečení v běžné troubě:
Podle receptu smícháme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev. Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.
Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.
Složení:
Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření.
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1454 kJ/ 344 kcal |
Tuky: | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 67 g |
z toho cukry: | 3,5 g |
Vláknina: | 9,5 g |
Bílkoviny: | 7,5 g |
Sůl: | 1,9 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové směsi na pečení a vařeníBezlepkové mouky NominalChlebové směsi NominalZobrazit další kategorieBezlepkové pečící směs Nominal |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Značka: | Nominal |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nominal
Objevte českou značku Nominal, specialistu na bezlepkové produkty! Nabízíme kvalitní bezlepkové mouky, směsi na pečení chleba a výživné cereální a rýžové kaše.
Všechny produkty Nominal jsou pečlivě vyráběny z prvotřídních surovin. S Nominalem si můžete být jisti nejen chutí, ale i zdravým složením bez kompromisů. Ideální volba pro celiaky a všechny, kteří hledají zdravou alternativu bez lepku. Vyzkoušejte Nominal a zažijte kvalitu, na kterou se můžete spolehnout! 😊