Bezlepkové pivní křupavé rohlíky

Suroviny:

  • 3 a půl hrnku bezlepkové mouky Jizerky (lze namíchat s bezlepkovou moukou Mantler)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce vlažného mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek bezlepkového piva Celia
  • 3/4 kostky droždí
  • špetka cukru
  • velký panák oleje
  • kmín
  • hrubá sůl na posypání


Postup:

  1. Připravíme si kvásek z droždí, mléka, špetky cukru a trošky piva Celia.
  2. Kvásek pak přidáme do mouky a smícháme se lžičkou soli a zbytkem piva.
  3. Přimícháme olej a samotný žloutek a důkladně prohněteme.
  4. Těsto necháme ještě 40 minut nakynout.
    Po nakynutí těsto rozdělíme na 12 stejných bochánků, které ručně vytaháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelník zabalíme a vytvarujeme rohlík. Rohlíky potřeme bílkem, posypeme hrubou solí a kmínem a necháme na plechu ještě pár minut dokynout.
  5. Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme 7 minut.
  6. Rohlíky jsou křupavé a chuťově velmi dobré.