Suroviny:
- 200g pohanky lámanky
- olej
- 1 pórek
- 100g hub
- kmín
- sůl
- 3 stroužky česneku
- bylinková sůl
Postup:
- Do hrnce nasypeme 200 g pohanky lámanky, zalijeme ji 750 ml vody, přidáme lžíci oleje a krátce povaříme do odpaření tekutiny.
- Na dvou lžících oleje osmahneme 1 pokrájený pórek a 100 g hub, okořeníme kmínem a osolíme.
- Do uvařené pohanky vmícháme tři utřené stroužky česneku, lžičku bylinkové soli, houby s pórkem a dvě lžíce Hrašky.
- Tvarujeme karbanátky a pečeme je v troubě vyhřáté na 230 stupňů na vymaštěném plechu asi 15 minut z každé strany.
- Podáváme s domácím chlebem a zeleninovým salátem.
Zdroj obrázku: https://www.varme.cz/