Suroviny:
- 3 a půl hrnku bezlepkové mouky Jizerky (lze namíchat s bezlepkovou moukou Mantler)
- 1 vejce
- 2 lžíce vlažného mléka
- 1 lžička soli
- 1 hrnek bezlepkového piva Celia
- 3/4 kostky droždí
- špetka cukru
- velký panák oleje
- kmín
- hrubá sůl na posypání
Postup:
- Připravíme si kvásek z droždí, mléka, špetky cukru a trošky piva Celia.
- Kvásek pak přidáme do mouky a smícháme se lžičkou soli a zbytkem piva.
- Přimícháme olej a samotný žloutek a důkladně prohněteme.
- Těsto necháme ještě 40 minut nakynout.
Po nakynutí těsto rozdělíme na 12 stejných bochánků, které ručně vytaháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelník zabalíme a vytvarujeme rohlík. Rohlíky potřeme bílkem, posypeme hrubou solí a kmínem a necháme na plechu ještě pár minut dokynout. - Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme 7 minut.
- Rohlíky jsou křupavé a chuťově velmi dobré.
Zdroj obrázku: https://www.zivotsdietou.cz/