Bezlepkový velikonoční beránek

Suroviny:
  • 220 g bezlepkové mouky (Mantler, Jizerka)
  • 4 větší vejce
  • 90 g tmavého třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 110 ml rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)
  • 1 lžička jemně nastrouhané citrónové kůry
  • 1 bezlepkový kypřící prášek do pečiva
  • špetka soli

Postup:

  1. V míse ušleháme  žloutky s oběma cukry a špetkou soli. Postupně, za stálého šlehání, přidáváme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Na závěr vmícháme citrónovou kůru a zlehka zapracujeme sníh z bílků.
  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme 40-50min při 175°C.
  4. Upečeného beránka posypeme moučkovým cukrem.

       

       Zdroj obrázku: https://www.probio.cz/