Kdo by neznal naprostou klasiku ve světě dortů tvořenou z vláčného čokoládového těsta, banánů a pořádné dávky lahodného krému. Krtkův dort hravě zvládneme i doma defacto z pár surovin.
Dezert udělá parádu po nedělním obědě jako zasloužený zákusek nebo s ním pohostěte návštěvu a určitě nešlápnete vedle.
Co budete potřebovat:
Na těsto:
- 4 čokoládové pudinky
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 200 ml rostlinného oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce rumu
Na krém:
- 500 g tučného tvarohu
- 2 šlehačky alespoň 31 % tuku
- cukr dle chuti
- 50 g másla
- 2-3 banány
1) Dortovou formu si vymažeme olejem a vysypeme trochou čokoládového pudinku (prášku).
2) Všechny suroviny na korpus vyšleháme dohromady a nalijeme do vymazané dortové formy. Pečeme přibližně 30-40 minut v horkovzdušné troubě na 150 stupňů.
3) Hotový korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí vydlabeme střed korpusu tak, aby nám po okraji zbyly okraje tlusté cca 1,5 cm. Vydlabané rozdrobené těsto si dáme stranou.
4) Banány rozpůlíme napůl a rozprostřeme je do vydlabaného korpusu.
5) Ušleháme si do tuha šlehačky a oslazený tvaroh s máslem a vrstvíme ho na část korpusu s banány.
6) Vydlabanou část korpusu nasypeme na navrstvený krém a jemně přimáčkneme. Dáme chladit do lednice alespoň na dvě hodiny.