Zdroj obrázku: https://www.nominal.cz/
Suroviny:
- 500 g směsi na chléb s lněnou vlákninou
- 100 ml bílého vína
- 370 ml vody
- 40 g sádla
- jarní cibulky (celý svazek)
- minimálně 300g uzeného ramínka
- 2 hrsti pokrájených bylinek (petrželku apod.)
- 20 g droždí
Postup:
- Cibulku nakrájíme, mírně ji osmažíme na sádle a na chvíli přidáme pokrájené bylinky a lehce popepříme.
- Těsto zaděláme ze směsi, vody, vína a droždí a přidáme vychladlou osmahnutou cibulku s bylinkami (a tukem).
- Do vymíchaného těsta přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a ještě dobře promícháme.
- Důkladně vymazanou dortovou formu s bábovkovým středem naplníme těstem a necháme kynout pokud možno v teplejším prostředí (např. v temperované troubě asi 1 hodinu – záleží na podmínkách).
- Před pečením potřeme povrch věnce olivovým olejem.
- Pečeme 50–60 min. při teplotě 180 °C.
Náš tip:
Stejné těsto můžeme upéct i v muffinových formičkách (doba pečení bude samozřejmě kratší).