Bezlepkové perníčky z jizerky

Suroviny:

  • 360g Jizerky
  • 180g moučkového cukru
  • 3 menší vejce
  • 50g másla
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • lžička skořice
  • 2 lžíce medu
  • lžíce kakaa

Na polevu:

  • bílek
  • moučkový cukr

 Postup:

  1. Suroviny smícháme, pokud se těsto moc lepí přidáme trochu mouky.
  2. Dáme na 24 i více hodin do lednice.
  3. Druhý den vykrajujeme tvary.
  4. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme při 175 stupních.
  5. Ještě horké potřeme vajíčkem, budou se lesknout.
  6. Zchladlé zdobíme polevou. My si ji dáme do mikrotenového sáčku s malinko zastřiženým rožkem.

       

       Zdroj obrázku: https://www.mimibazar.cz/