Bezlepkové perníčky z Jizerky

Perníčky jsou jedno z nejoblíbenějších cukroví. Není se čemu divit, úžasně provoní celý byt a dotvoří úžasnou atmosféru Vánoc ☃️.

Od pečení perníčků nás však mnohdy odrazuje čekání na to, až změknou a budeme si je moci konečně vychutnat.

Pokud se vám nechce čekat a chcete si upéct perníčky, které budou hned po upečení krásně měkké, zkuste tento bezlepkový recept na měkké perníčky a vychutnejte si naplno vánoční pohodu!

Pernicky_10a

Co budete potřebovat:

Na těsto:

Na polevu:

Pernicky_01

Postup:

1) Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme je v hladké těsto. Jizerku nejlépe prosejeme přes jemné sítko, aby těsto mělo ještě lepší strukturu. Pokud by se těsto příliš lepilo, ještě trochu Jizerky přidáme.

Pernicky_02

Pernicky_03

2) Hotové těsto dáme alespoň na 24 hodin odpočinout do lednice.

Pernicky_04

3) Druhý den si rozválíme těsto výšce cca 0,5 cm a vykrajujeme tvary. S těstem pracujeme rychle, vzhledem k použitému máslu rychle ztrácí při pokojové teplotě svou ideální konzistenci a může nám příliš měknout.

Pernicky_05

Pernicky_06

4) Perníčky pečeme při 175 stupních cca 10 minut.

Pernicky_07

5) Ještě horké je potřeme rozšlehaným vajíčkem, po kterém se budou hezky lesknout.

Pernicky_08

6) Vychladlé perníčky dále můžeme zdobit cukrovou polevou dle libosti. Suroviny na cukrovou polevu vyšleháme do požadované konzistence a ihned zdobíme. Postačí nám na to zdobící sáček s tenkou špičkou, případně mikrotenový sáček se zastřiženým rohem.

Pernicky_09

Pernicky_10c

Popup
Celita akce

Užijte si speciální nabídku až - 10 % na celou značku Celita 😊. Akce platí jen do neděle 22. září!