Bezlepkový štrúdl

Suroviny:

  • 600 g bezlepkové mouky
  • 2 kelímky pomazánkového másla
  • 1 vejce

Náplň:

  • 4 - 6 oloupaných jablek
  • rozinky
  • ořechy
  • skořice
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Pomazánkové máslo smícháme s bezlepkovou moukou a necháme v chladničce odležet (nejlépe přes noc, minimálně alespoň 60 minut). Pokud by se těsto ještě hodně lepilo, přidáme další mouku.
  2. Odpočinuté těsto rozdělíme na tři stejné díly.
  3. Jednotlivé díly rozválíme na předem moukou posypaném vále.
  4. Následně rovnoměrně poklademe nastrouhaná jablka, přidáme rozinky, ořechy a posypeme cukrem.
  5. Nakonec opatrně zavineme, dáme na plech a potřeme vajíčkem.
  6. Pečeme při 170°C cca 15- 20 minut.

       

       Zdroj obrázku: https://www.celita.cz/