Bezlepkové lívance

Kdo by neměl rád vláčné a nadýchané lívance. Rychlá a vděčná snídaně, dezert nebo svačina. Připravte si je pro sebe nebo malé ratolesti v bezlepkové verzi s jednoduchou marmeládovou omáčkou, zakysanou smetanou a ovocem.

Co budete potřebovat:

Suroviny:

Na omáčku:

  •  225 g marmelády
  •   2 ks hřebíčku
  •  skořice
  •  trocha vody

 Na dohotovení: 

Postup:

1) Lívanečky připravíme smícháním bezlepkové směsi, mléka, vejce, cukru a kypřícího prášku v hladké hustší těsto. Ihned smažíme na troše oleje malé lívanečky. Množství vyjde cca na 8 lívanečků.

2) Mezitím si připravíme omáčku z marmelády. Tu nalijeme do rendlíku, přidáme hřebíček, skořici a trochu vody a omáčku povaříme a zredukujeme do zhoustnutí. Lívanečky podáváme přelité omáčkou a dozdobené ovocem, skořicí a javorovým sirupem.

Lívance vyzkoušejte i s různými typy marmelád a náplněmi. V zimním počasí vás zahřeje kombinace švestkové marmelády, máku a mascarpone. Lahodné budou i například s některým z ořechových másel. Pro inspiraci se můžete podívat na recept na bezlepkové palačinky.