Zapečené pohankové palačinky se špenátem

Suroviny:

  • 700 ml mléka
  • 10 vajec
  • 250 g pohankové mouky
  • sůl 
  • olej na smažení
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 700 g zmraženého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml smetany
  • 300 g šunky nebo uzeného maso nakrájeného na plátky
  • 100 g eidamu
  • pepř


Postup:

  1. Z mléka, 6 vajec, mouky a špetky soli připravíme těsto, které necháme chvilku odležet.
  2. Na rozehřátem olej usmažíme asi 15 palačinek.
  3. Dva balíčky zmrazeného špenátu podusíme na cibulce a oleji, podlijeme 50 ml smetany. Přídáme česnek, sůl a pepř.
  4. Do každé palačinky dáme několik koleček šunky a 1-2 lžíce podušeného špenátu a stočíme.
  5. Narovnáme do vymazané zapekací misky a zajeme osolenými vejci se smetanou a zapečeme.
  6. Na závěr můžeme posypat sýrem.