Hledáte zdravější variantu sladké pochoutky? A ještě k tomu bezlepkové? Dopřejte si jednoduchou snídani nebo svačinku ve formě mrkvových bezlepkových muffinů. Navíc jsou úžasně jednoduché, díky jablku, mrkvi a jogurtu krásně šťavnaté a navíc si dopřejete i porci vlákniny. Hotové je máte za chviličku a určitě si pochutnáte.
Co budete potřebovat:
- 4 mrkve
- 1 malé jablko
- ½ hrnku rozinek
- ½ hrnku ořechů
- 2 hrnky bezlepkové mouky (jáhlová, pohanková, rýžová, možno kombinovat)
- 1 sáček prášku do pečiva
- sáček vanilkového cukru
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 lžíce medu
- 1 hrnek rostlinného oleje
- ½ lžičky skořice
- 3 vejce
- 1/3 hrnku jogurtu nebo tvarohu
Postup:
1. Mrkev a jablko nastrouháme najemno. Přendáme do mísy a slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme veškeré ostatní suroviny a důkladně promícháme. Těsto postupně nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na muffiny.
2. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C cca 40-45 minut dokud nejsou muffiny zcela propečené. Upečené muffiny necháme vychladnout a vyjmeme z formy. Podáváme posypané moučkovým cukrem, případně dozdobené plátky mrkví.
Užijte si bezlepkové muffiny bez výčitek. Muffiny jsou ideálním dezertem, u kterého můžete využít prakticky jakoukoliv kombinaci bezlepkových mouk. Přizpůsobit si je tak můžete dle své chuti!