Hledáte zdravější variantu sladké pochoutky? A ještě k tomu bezlepkové? Dopřejte si jednoduchou snídani nebo svačinku ve formě mrkvových bezlepkových muffinů. Navíc jsou úžasně jednoduché, díky jablku, mrkvi a jogurtu krásně šťavnaté a navíc si dopřejete i porci vlákniny. Hotové je máte za chviličku a určitě si pochutnáte.
Co budete potřebovat:
- 4 mrkve
- 1 malé jablko
- ½ hrnku rozinek
- ½ hrnku ořechů
- 2 hrnky bezlepkové mouky (jáhlová, pohanková, rýžová, možno kombinovat)
- 1 sáček prášku do pečiva
- sáček vanilkového cukru
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 lžíce medu
- 1 hrnek rostlinného oleje
- ½ lžičky skořice
- 3 vejce
- 1/3 hrnku jogurtu nebo tvarohu

Postup:
1. Mrkev a jablko nastrouháme najemno. Přendáme do mísy a slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme veškeré ostatní suroviny a důkladně promícháme. Těsto postupně nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na muffiny.

2. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C cca 40-45 minut dokud nejsou muffiny zcela propečené. Upečené muffiny necháme vychladnout a vyjmeme z formy. Podáváme posypané moučkovým cukrem, případně dozdobené plátky mrkví.

Užijte si bezlepkové muffiny bez výčitek. Muffiny jsou ideálním dezertem, u kterého můžete využít prakticky jakoukoliv kombinaci bezlepkových mouk. Přizpůsobit si je tak můžete dle své chuti!

Pečete rádi sladké? Vyzkoušejte také recept na naši bezlepkovou bábovku nebo ten nejlepší bezlepkový koláč, na který se vám hned seběhnou sliny!
