Křupavý základ, šťavnatý střed a velká záplava sýra. To je všemi milovaná pizza. A samozřejmě se o ní nemusíte ochudit, protože pro vás máme recept v bezlepkové verzi! Využijte základní těsto a pak už jen doplňte o všechno, co máte rádi.
Co budete potřebovat:
Na těsto:
- 5 g cukru
- 5 g soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 400 g Jizerky či jiné bezlepkové mouky
- 250 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
Ingredience na pizzu:
- rajčatové sugo/protlak/drcená rajčata
- 150 g žampionů
- šunka
- 250 g mozzarelly
- oregano
- bazalka
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté těsto vyválíme na pomoučněném plátu nebo pečicím papíře dotenka a přebytečné okraje ořízneme.
Rajčata v rendlíku povaříme a ochutíme oreganem. Necháme mírně zchladnout a naneseme na připravené těsto. Okraje pizzy necháme volné. Na rajčatový základ poklademe žampiony, šunku a mozzarellu.
Pizzu opatrně vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme na horní příčce cca 10 minut, dokud okraje pizzy nezhnědnou a pizza se nezapeče. Před podáváním nakrájíme na porce a doplníme o čerstvou mozzarellu a bazalku.
Těsto je velmi jednoduché na přípravu a dobře se s ním pracuje. Doplňte si pizzu o cokoliv, co vás napadne a vychutnejte si pochoutku jako z itálie.
Jsme si jistí, že recept zvládne opravdu každý! Pokud byste si i tak netroufli nebo byste chtěli ušetřit čas s přípravou těsta, určitě prozkoumejte značku Schär, která má mezi svými produkty už připravené korupsy na pizzu.
Dobrou chuť!