Novinky

Vege burger

Ať už jste vegetarián, hledáte alternativu masa, nebo prostě jen chcete zkusit něco nového, přinášíme vám recept na vegetariánský burger s rukolovým pestem a dipem ze sušených rajčat. Vyzkoušejte hotovou směs na burger, do které přidáte pouze vodu a olej. Pokud se vám nechtějí vyrábět domácí hamburgerové houstičky, pořiďte si je už hotové ať se můžete zaměřit na náplň.

 Co budete potřebovat:

Na dip:

Na rukolové pesto:

  • rukola
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl

1) Začneme přípravou samotného burgeru. Celý obsah sáčku vysypeme do mísy, přidáme 190 ml vody a 60 ml oleje a pořádně promícháme. Směs necháme 30 minut odležet.

2) Mezitím si připravíme rukolové pesto. Do mixéru přidáme rukolu, česnek, olivový olej, parmazán a sůl a mixujeme tak, aby vzniklo jemné pesto. Připravíme si i dip z majonézy a sušených rajčat, kdy přidáme pár kousků sušených rajčat do majonézy a rozmixujeme. Dip dáme vychladit.

3) Připravíme zbylé suroviny a nakrájíme si rajčata, cuketu a cibuli na kolečka. Cibuli orestujeme na oleji dokud nám nechytne lehce hnědou barvu. Následně jí zasypeme lžící cukru a ještě chvíli restujeme do zkaramelizování.

4) Na pánvi si na troše másla opečeme houstičky do hněda a dáme stranou. Na té samé pánvi orestujeme kolečka cukety a také dáme stranou.

5) Nyní je čas na opečení burgeru. Vezmeme si připravenou odleželou směs a dlaní tvarujeme burgery, které na troše oleje pečeme dozlatova z obou stran. Na závěr přidáme na každý burger plátek cheddaru, aby se hezky roztál.

6) Už jen plníme všechny suroviny do burgeru.

Až do 28. 7. využijte s kódem LETO7 slevu 7 % na celou kategorii Prázdniny bez lepku! Vychutnejte si tak letní výlety bez starostí! ☀️ 🏖️

×