Suroviny:
Těsto:
Náplň:
Drobenka:
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 170 °C a připravíme si menší plech, který vyložíme pečícícm papírem.
- Bílky si oddělíme od žloutků a našleháme je se špetkou soli. Utřeme si máslo se žloutkem a cukrem.
- Do směsi vmícháme tvaroh a přidáme zbytek surovin na těsto. Nakonec vmícháme pěnu z bílků a těsto natřeme do připravené formy. Poklademe zvoleným ovocem.
- Připravíme si drobenku smícháním suchých surovin a přidáme na na kousky nakrájené máslo (ideální je zapracování rukou). Já jsem použila kokosový olej, který mi k chuti kokosu seděl více.
- Drobenku pak rovnoměrně nadrobíme na koláč.
- Pečeme dozlatova, tedy cca 30 minut.
Poznámka:
"Ostropestřec mariánský má unikátní nutriční a léčivé vlastnosti. Obsahuje vitamin E, který je silným antioxidantem, a přispívá tak k ochraně organismu před civilizačními chorobami, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, nádorová onemocnění, diabetes. Pohanka patří mezi přirozeně bezlepkové plodiny, které mají mimo jiné léčivé účinky včetně těch protizánětlivých. Když se spojí s velmi výživnou jáhlovou moukou, máme skvělý základ pro bezlepkové pečení. Přidejte ostružiny, které patří mezi přírodní antihistaminika, nebudete litovat! Nakonec zjistíte, že dobré jídlo může být i vaším lékem."
Zdroj obrázku: http://receptyadveni.cz/