Upečte si klasickou, mimořádně nadýchanou a vláčnou bezlepkovou bábovku. Nepodceňte důkladné šlehání bílků a žloutků. Bábovka se vám odvděčí skvělým chuťovým zážitkem.
Co budete potřebovat:
Suroviny:
- 4 vejce pokojové teploty
- 200 g cukru krupice
- 150 ml oleje
- 100 ml horké vody
- 200 g mouky Mantler
- 1/2 kypřícího prášku
- nasekané oříšky
- kakao
- kokos na vysypání formy
- špetka soli
Postup:
- Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme kokosem. V míse si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
- V druhé míse si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny (šleháme cca 5 minut). Následně za stálého šlehání pomalu přiléváme vodu a olej (také cca 5 minut) až nám žloutky nabydou a dosáhnou krémové konzistence.
- K ušlehaným žloutkům přidáme prosetou mouku, oříšky, prášek do pečiva a opatrně vmícháme tuhý sníh.
- Polovinu těsta vlijeme do formy. Do zbylé půlky přimícháme kakao, promícháme a vlijeme k již přidanému těstu. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut.