Bezlepková olejová bábovka

Upečte si klasickou, mimořádně nadýchanou a vláčnou bezlepkovou bábovku. Nepodceňte důkladné šlehání bílků a žloutků. Bábovka se vám odvděčí skvělým chuťovým zážitkem.

 

Co budete potřebovat:

Suroviny:

  • 4 vejce pokojové teploty
  • 200 g cukru krupice
  • 150 ml oleje
  • 100 ml horké vody
  • 200 g mouky Mantler
  • 1/2 kypřícího prášku
  • nasekané oříšky
  • kakao
  • kokos na vysypání formy
  • špetka soli

Postup:

  • Formu na bábovku si vymažeme olejem a vysypeme kokosem. V míse si z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

  • V druhé míse si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny (šleháme cca 5 minut). Následně za stálého šlehání pomalu přiléváme vodu a olej (také cca 5 minut) až nám žloutky nabydou a dosáhnou krémové konzistence.

  • K ušlehaným žloutkům přidáme prosetou mouku, oříšky, prášek do pečiva a opatrně vmícháme tuhý sníh.

  • Polovinu těsta vlijeme do formy. Do zbylé půlky přimícháme kakao, promícháme a vlijeme k již přidanému těstu. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut.