Buchta s tvarohem bezlepková

buchta_11

Tuto jednoduchou buchtu zvládnou všechny hospodyňky. Stačí pouze vyšlehat suroviny na samotný kakaový korpus a přidat lahodný tvaroh smíchaný jen s vejcem a trochou cukru.  

Tvaroh zaručí, že buchta bude hezky vláčná a bezlepková mouka Jizerka vykouzlí hedvábnou strukturu bábovky, na které si určitě pochutnáte.

Servírovat ji můžete dozdobenou ovocem, oříšky nebo třeba porcí šlehačky a udělat tak z jednoduchého receptu parádní pohoštění třeba pro nečekanou návštěvu.

 

Co budete potřebovat:

buchta_01

Na korpus:

Na náplň:

Postup:

1) Nejprve si vymažeme olejem a vysypeme Jizerkou pekáček, ve kterém budeme buchtu péct. Ideální rozměr pekáčku bude 30 x 25 cm, využít ale můžete i větší plech, jen bude buchta o něco nižší.

2) Připravíme si náplň z tvarohu, vejce a cukru. Směs vyšleháme do hladka a dáme stranou.

buchta_06

3) Ušleháme si celá vejce s cukrem do pěny a postupně přisypáváme a přiléváme ostatní suroviny na korpus. Promícháme tak, aby nám vniklo hladké těsto. Myslete na to, že jakmile přidáte do tekutiny kypřící prášek, začne ihned pracovat. S těstem tedy neotálejte a co nejdříve ho vylijte na plech.

Buchta_02

buchta_03

buchta_04

buchta_05

4) Do těsta po lžičkách přidáváme vyšlehaný tvaroh. Pomocí špejle můžeme tvaroh lépe rozprostřít, případně vytvořit efektní obrazce.

buchta_07

buchta_08

5) Pečeme při 180 stupních 20-30 minut dle výšky buchty. Zda je hotová můžeme zkontrolovat pomocí špejle.