Tuto jednoduchou buchtu zvládnou všechny hospodyňky. Stačí pouze vyšlehat suroviny na samotný kakaový korpus a přidat lahodný tvaroh smíchaný jen s vejcem a trochou cukru.
Tvaroh zaručí, že buchta bude hezky vláčná a bezlepková mouka Jizerka vykouzlí hedvábnou strukturu bábovky, na které si určitě pochutnáte.
Servírovat ji můžete dozdobenou ovocem, oříšky nebo třeba porcí šlehačky a udělat tak z jednoduchého receptu parádní pohoštění třeba pro nečekanou návštěvu.
Co budete potřebovat:
Na korpus:
- 2 hrnky bezlepkové mouky Jizerka
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 bezlepkový kypřící prášek do pečiva
- kakao dle chuti
Na náplň:
- 1 tučný tvaroh
- 3 lžičky cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
Postup:
1) Nejprve si vymažeme olejem a vysypeme Jizerkou pekáček, ve kterém budeme buchtu péct. Ideální rozměr pekáčku bude 30 x 25 cm, využít ale můžete i větší plech, jen bude buchta o něco nižší.
2) Připravíme si náplň z tvarohu, vejce a cukru. Směs vyšleháme do hladka a dáme stranou.
3) Ušleháme si celá vejce s cukrem do pěny a postupně přisypáváme a přiléváme ostatní suroviny na korpus. Promícháme tak, aby nám vniklo hladké těsto. Myslete na to, že jakmile přidáte do tekutiny kypřící prášek, začne ihned pracovat. S těstem tedy neotálejte a co nejdříve ho vylijte na plech.
4) Do těsta po lžičkách přidáváme vyšlehaný tvaroh. Pomocí špejle můžeme tvaroh lépe rozprostřít, případně vytvořit efektní obrazce.
5) Pečeme při 180 stupních 20-30 minut dle výšky buchty. Zda je hotová můžeme zkontrolovat pomocí špejle.