Suroviny:
Těsto:
- 350 g bezlepkové mouky NOMIX
- 200 až 220 ml mléka
- 14 g čerstvého droždí
- 4 g soli
- 40 ml olivového oleje
- 3 g cukru
Náplň:
- 150 g slaniny
- 750 g cibule
- tamián
- 4 až 5 vajec
- 200 g zakysané smetany
- 1 PL strouhaného tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- trochu česneku
Postup:
- Smícháme všechny suroviny na těsto, dobře prohněteme a necháme asi 10 minut odpočinout.
- Vyválíme na nepřilnavé podložce a přeneseme na plech, kde ho upravíme pomocí prstů tak, aby bylo i na okrajích. Bez náplně necháme kynout ve vlahé troubě asi 20 minut.
- Slaninu pokrájíme na kostky a osmažíme na pánvi.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a dostatečně dlouho podusíme na oleji.
- Z vajíček, zakysané smetany a strouhaného sýra umícháme hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem.
- Přidáme trochu jemně lisovaného nebo sušeného česneku a čerstvý nebo sušený tymián.
- Orestovanou cibuli promícháme se slaninou a rozložíme na těsto.
- Vše zalijeme hmotou z vajec a smetany a rozetřeme.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme teplotu trochu zvýšit.
Zdroj obrázku: https://www.nominal.cz/