Labeta Mazanec bez lepku 500g
Kód: LA110902Detailní popis produktu
Chcete si o svátcích dopřát nadýchaný a sladký mazanec jako z cukrárny? Díky této pečlivě namíchané bezlepkové směsi od Labety si můžete upéct voňavý mazanec nebo vánočku snadno i doma. Vychutnejte si ho u nedělní snídaně nebo kdykoli během roku.
Směs pro přípravu bezlepkového mazance obsahuje přirozeně bezlepkové suroviny a neobsahuje laktózu. Po přidání vajec, másla, vody a rozinek připravíte vláčné sladké pečivo, které si zamiluje celá rodina. Je ideální i pro použití v domácí pekárně. Přidáním mandlí, jablek či skořice můžete chuť ještě více ozvláštnit.
Složení:
cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená syrovátka, glukozový sirup, sušené odtučněné mléko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma
Alergeny:
mléko
Nutriční hodnoty (ve 100 g připraveného výrobku):
- Energetická hodnota: 1320 kJ / 316 kcal
- Tuky: 12 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 7,9 g
- Sacharidy: 48 g
- z toho cukry: 16 g
- Bílkoviny: 3,4 g
- Sůl: 0,76 g
- Vláknina: 0,7 g
Návod na přípravu:
K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečicím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C 45–50 minut.
Použití pro domácí pekárny:
Do pečicí nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny.
Labeta radí, jak na to:
... těsto nejlépe kyne v troubě vyhřáté na 40 °C
... do posledního míchání v pekárně přidejte 50 g sekaných mandlí a 50 g rozinek nebo 2 strouhaná jablka a lžičku skořice (přidáte-li strouhaná jablka, použijte do těsta pouze 180 ml vody)
Inspirujte se našimi bezlepkovými recepty, prohlédněte si produkty značky Labeta nebo objevte další směsi na pečení vhodné pro celiaky.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Bezlepkové směsi na pečení a vaření |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 8594009164020 |
| Značka: | Labeta |
| Vlastnosti: | Bez lepku |
LABETA
Labeta je českou firmou, která již od roku 1993 širokou škálu bezlepkových směsí na pečení a další potřeby pro pečení. V naší nabídce najdete také tekuté koření. Pokud přemýšlíte, co si dát ke snídani, vyzkoušejte bezlepkový puding nebo instantní kaši pro děti. Nabízíme také širokou škálu směsí na bezlepkové pečivo. V pohodlí domova si rychle můžete upéci bagetky, knedlíky nebo chléb. A na Vánoce pro vás máme na příklad linecké cukroví.
Labeta je certifikovaným výrobcem bezlepkových potravin a její produkty jsou vhodné pro každého, kdo si v kuchyni chtějí ušetřit čas a práci, ale zároveň požadují kvalitní české produkty bez lepku.

_-_kopie.png?67c75cf5)


