Labeta Mazanec bez lepku 500g
Kód: LA110902Detailní popis produktu
Chcete si o svátcích dopřát nadýchaný a sladký mazanec jako z cukrárny? Díky této pečlivě namíchané bezlepkové směsi od Labety si můžete upéct voňavý mazanec nebo vánočku snadno i doma. Vychutnejte si ho u nedělní snídaně nebo kdykoli během roku.
Směs pro přípravu bezlepkového mazance obsahuje přirozeně bezlepkové suroviny a neobsahuje laktózu. Po přidání vajec, másla, vody a rozinek připravíte vláčné sladké pečivo, které si zamiluje celá rodina. Je ideální i pro použití v domácí pekárně. Přidáním mandlí, jablek či skořice můžete chuť ještě více ozvláštnit.
Složení:
cukr, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičná mouka, sušená mléčná směs (palmový tuk, sušená syrovátka, glukozový sirup, sušené odtučněné mléko, stabilizátor: trifosforečnany, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté), zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma
Alergeny:
mléko
Nutriční hodnoty (ve 100 g připraveného výrobku):
- Energetická hodnota: 1320 kJ / 316 kcal
- Tuky: 12 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 7,9 g
- Sacharidy: 48 g
- z toho cukry: 16 g
- Bílkoviny: 3,4 g
- Sůl: 0,76 g
- Vláknina: 0,7 g
Návod na přípravu:
K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečicím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C 45–50 minut.
Použití pro domácí pekárny:
Do pečicí nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny.
Labeta radí, jak na to:
... těsto nejlépe kyne v troubě vyhřáté na 40 °C
... do posledního míchání v pekárně přidejte 50 g sekaných mandlí a 50 g rozinek nebo 2 strouhaná jablka a lžičku skořice (přidáte-li strouhaná jablka, použijte do těsta pouze 180 ml vody)
Inspirujte se našimi bezlepkovými recepty, prohlédněte si produkty značky Labeta nebo objevte další směsi na pečení vhodné pro celiaky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové směsi na pečení a vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 8594009164020 |
Značka: | Labeta |
Vlastnosti: | Bez lepku |
LABETA
Labeta je českou firmou, která již od roku 1993 širokou škálu bezlepkových směsí na pečení a další potřeby pro pečení. V naší nabídce najdete také tekuté koření. Pokud přemýšlíte, co si dát ke snídani, vyzkoušejte bezlepkový puding nebo instantní kaši pro děti. Nabízíme také širokou škálu směsí na bezlepkové pečivo. V pohodlí domova si rychle můžete upéci bagetky, knedlíky nebo chléb. A na Vánoce pro vás máme na příklad linecké cukroví.
Labeta je certifikovaným výrobcem bezlepkových potravin a její produkty jsou vhodné pro každého, kdo si v kuchyni chtějí ušetřit čas a práci, ale zároveň požadují kvalitní české produkty bez lepku.