Rýžové kokosky

Suroviny:

  • 250 ml smetany
  • 200 ml mléka
  • půl lžičky mleté vanilky
  • 100g rýžových vloček
  • 100g rýžového sirupu (nebo medu)
  • 150g strouhaného kokosu
Postup:
  1. Do hrnce nalijeme smetanu, mléko, přidáme půl lžičky mleté vanilky a rýžové vločky.
  2. Vaříme 15 minut na mírném ohni, často mícháme.
  3. Odstavíme, vmícháme rýžový sirupu (nebo med) a strouhaný kokos. Necháme vychladnout.
  4. Lžičkou klademe kopečky na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 stupních asi 15 – 20 minut do té doby, dokud nezačnou zlátnout.

       

       Zdroj obrázku: http://www.peknevypecenyblog.cz/

Popup
Celita akce

Užijte si speciální nabídku až - 10 % na celou značku Celita 😊. Akce platí jen do neděle 22. září!