Čokoláda a arašídové máslo jsou dvojice, která nikdy nezklame. V těchto košíčcích se spojuje hutná sladkost čokolády s jemně slaným krémem uvnitř, a vzniká tak dezert, který potěší milovníky kontrastních chutí. La Teta sází na jednoduchý postup a minimum surovin, takže si tuhle malou luxusní dobrotu zvládnete připravit i doma během chvilky podle receptu níže.
Ingredience:
- 100g arašídové pasty
- sladidlo dle preferencí a chutí – já zvolila kokosový cukr
- 50g másla nebo kokosového oleje, ideálně bez vůně
- 200g oblíbené čokolády
Postup receptu:
- Nejprve si připravíme arašídovou náplň. Rozpustíme máslo (kokosový olej), přidáme do něho arašídové máslo a dosladíme jak potřebujeme. Necháme zcela vychladnout.
- Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, kterou naplníme cca 1/3 košíčků a dáme do lednice, aby čokoláda začala tuhnout, jakmile vidíme, že začíná měnit konzistenci, lžíčkou začneme čokoládu vytahovat směrem nahoru po košíčku, abychom udělali čokoládovou krustu po celém obvodu. Opět vrátíme do lednice a tentokrát necháme uplně zatuhnout.
- Do košíčku neneseme arašídovou pomazánku a zalijeme čokoládou tak, že celou arašídovou náplň zakryjeme.
- Skladujeme v lednici.