Suroviny:
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Naspod trouby vložte hlubší plech s vodou, který bude sloužit jako vodní lázeň.
- Připravte si chlebovou formu („hřbet“) a vytřete ji olivovým olejem. Recept je dělán původně na menší pečící formu, než jsme zvyklí, ale já jsem použila rozměry, jako má běžná forma k dostání v ČR a výsledek byl výborný.
- Smíchejte všechny suché suroviny dohromady.
- Na závěr přidejte pivo a vytvořte těsto, které bude spíše lepivější než typicky chlebové.
- Pořádně promíchejte a přesuňte do vymazané chlebové formy.
- Těsto rozprostřete pomocí vařečky na celou plochu.
- Pečte v předem vyhřáté troubě s vodní lázní při 175 °C 10 minut, poté chléb vytáhněte a potřete olivovým olejem.
- Vraťte zpět do trouby na dalších 35 minut.
- Před vyjmutím z formy nechte chladit alespoň 15 minut.
Zdroj obrázku: https://aspoonofhistamine.com/