Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Omamná vůně vanilkových rohlíčků a křehké jemné těsto s vlašskými ořechy. Vanilkové rohlíčky jsou klasikou, která na vánočním stole nesmí chybět. Vykouzlí tu pravou vánoční atmosféru a budete mít co dělat, aby vydržely až do Vánoc!

recept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_01

 Co budete potřebovat:   

  • 160 g másla 
  • 1 žloutek 

recept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_02

Postup: 

1. Bezlepkovou mouku prosejeme do mísy spolu s moučkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a žloutek. Vlašské ořechy nameleme najemno a přisypeme ke směsi. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme do chladu do druhého dne.

ecept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_03

2. Z odleželého těsta druhý den tvarujeme jednotlivé rohlíčky. Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a následně pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 10 minut do zezlátnutí. Ještě teplé rohlíčky opatrně sundáme z plechu a obalíme je ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Poté uložíme do chladu rozležet. 

ecept_bezlepkove_vanilkove_rohlicky_04 

Rohlíčky můžete následně ještě namočit do čokolády a obalit v oříškách nebo třeba mandlové mouce. Pokud si práci chcete ještě více zjednodušit, využít můžete i hotové bezlepkové směsi na rohlíčky. 

Popup
VEPY10

Sleva 10 % na celou značku Vepy! Pořiďte si své oblíbené produkty výhodněji!