Omamná vůně vanilkových rohlíčků a křehké jemné těsto s vlašskými ořechy. Vanilkové rohlíčky jsou klasikou, která na vánočním stole nesmí chybět. Vykouzlí tu pravou vánoční atmosféru a budete mít co dělat, aby vydržely až do Vánoc!
Co budete potřebovat:
- 160 g másla
- 1 žloutek
- moučkový cukr na obalení
- vanilkový cukr na obalení
Postup:
1. Bezlepkovou mouku prosejeme do mísy spolu s moučkovým cukrem. Přidáme změklé máslo a žloutek. Vlašské ořechy nameleme najemno a přisypeme ke směsi. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme do chladu do druhého dne.
2. Z odleželého těsta druhý den tvarujeme jednotlivé rohlíčky. Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a následně pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 10 minut do zezlátnutí. Ještě teplé rohlíčky opatrně sundáme z plechu a obalíme je ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Poté uložíme do chladu rozležet.
Rohlíčky můžete následně ještě namočit do čokolády a obalit v oříškách nebo třeba mandlové mouce. Pokud si práci chcete ještě více zjednodušit, využít můžete i hotové bezlepkové směsi na rohlíčky.