3 a půl hrnku bezlepkové mouky Jizerky (lze namíchat s bezlepkovou moukou Mantler)
1 vejce
2 lžíce vlažného mléka
1 lžička soli
1 hrnek bezlepkového piva Celia
3/4 kostky droždí
špetka cukru
velký panák oleje
kmín
hrubá sůl na posypání
Postup:
Připravíme si kvásek z droždí, mléka, špetky cukru a trošky piva Celia.
Kvásek pak přidáme do mouky a smícháme se lžičkou soli a zbytkem piva.
Přimícháme olej a samotný žloutek a důkladně prohněteme.
Těsto necháme ještě 40 minut nakynout. Po nakynutí těsto rozdělíme na 12 stejných bochánků, které ručně vytaháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelník zabalíme a vytvarujeme rohlík. Rohlíky potřeme bílkem, posypeme hrubou solí a kmínem a necháme na plechu ještě pár minut dokynout.
Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme 7 minut.
Dovolte mi, abych vám pomohl utratit nějaké peníze :)