Tvaroho-pohankový koláč s ostružinami BEZ LEPKU BEZ SÓJI

Suroviny: 

Těsto:

Náplň:

Drobenka:


Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 170 °C a připravíme si menší plech, který vyložíme pečícícm papírem.
  2. Bílky si oddělíme od žloutků a našleháme je se špetkou soli. Utřeme si máslo se žloutkem a cukrem.
  3. Do směsi vmícháme tvaroh a přidáme zbytek surovin na těsto. Nakonec vmícháme pěnu z bílků a těsto natřeme do připravené formy. Poklademe zvoleným ovocem.
  4. Připravíme si drobenku smícháním suchých surovin a přidáme na na kousky nakrájené máslo (ideální je zapracování rukou). Já jsem použila kokosový olej, který mi k chuti kokosu seděl více.
  5. Drobenku pak rovnoměrně nadrobíme na koláč.
  6. Pečeme dozlatova, tedy cca 30 minut.


"Ostropestřec mariánský má unikátní nutriční a léčivé vlastnosti. Obsahuje vitamin E, který je silným antioxidantem, a přispívá tak k ochraně organismu před civilizačními chorobami, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, nádorová onemocnění, diabetes. Pohanka patří mezi přirozeně bezlepkové plodiny, které mají mimo jiné léčivé účinky včetně těch protizánětlivých. Když se spojí s velmi výživnou jáhlovou moukou, máme skvělý základ pro bezlepkové pečení. Přidejte ostružiny, které patří mezi přírodní antihistaminika, nebudete litovat! Nakonec zjistíte, že dobré jídlo může být i vaším lékem."