Mramorová bábovka z rýžové mouky

Suroviny:

  • 200 g cukru
  • 400 g rýžové mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 vanilk. cukr
  • 1 bezlepkový kypřící prášek do pečiva
  • 150 ml oleje
  • 1 lžíce rumu
  • 3 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • sůl
  • na ozdobu čokoládová poleva
  • tuk
  • pohanková krupice

Postup:

  1. Smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. V míse ušleháme cukr s vejci do pěny, přišleháme postupně olej. Vsypeme mouku s práškem a přilejeme mléko s rumem.
  3. Ušleháme do hladka.
  4. Dvě třetiny těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané pohankovou krupicí.
  5. Do zbytku těsta rozmícháme kakao, přilejeme do formy a protáhneme vařečkou nebo stěrkou.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 175 ºC asi 45 až 50 minut.
  7. Můžeme jí polít čokoládovou polevou.