Ať už se chystáte na vánoční pečení nebo jen hledáte nápad na chutný bezlepkový dezert, tyto malé bezlepkové dortíky si určitě zamilujete. La teta vytvořila recept na základě svých vzpomínek – s trochou improvizace a fantazie – a výsledek je ještě lepší, než si pamatujete z dětství.

- 300 g bezlepkové mouky Nutrifree Frolla
- 140 g mletého kokosového cukru
- 250 g másla
- 140 g mletých vlašských ořechů
- jeden žloutek
- 40g kakaa
Ze surovin vypracujte hladké těsto, které přes noc uložte do lednice.
Druhý den vykrajujte kolečka a pečte na 180 stupňů.
Krém:
- 200g másla
- 100g rozpuštěné bílé čokolády
- sladidlo dle chuti
- rum
- + bezlepkové piškoty
- +uvařená káva
- +mleté ořechy
Z másla a čokolády vymixujte hladké krém, doslaďte pokud potřebujete a ochuťte trochou rumu.
Piškoty pokropte svařenou kávou.
Na kolečko naneste krém, zatlačte do něho piškot. Na druhé kolečko naneste také trochu krému a spojte k sobě.
Boky potřete krémem a obalte ve strouhaných oříškách.
Pečete rádi? Podívejte se také na naše další recepty na vánoční pečivo nebo vyzkoušejte recepty na slané pečivo 🍞
