Bezlepkový palačinkový dort

Suroviny:

    • 2 hrnky rýžové mouky
    • 2 hrnky mléka
    • 2 vejce
    • prášek do pečiva
    • špetka soli
    • 3 lžíce cukru
    • 6 lžic oleje
    • Suroviny na nálpň:
    • 3 tvarohy
    • 1 zakysaná smetana
    • cukr dle chuti
    • vanilkový cukr
    • šťáva a kůra z 1 citronu

    Postup:

    1. Ve velké míse prošlehejte mléko s vejci, poté přidejte cukr a olej.  Přisypte rýžovou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, a vyšlehejte těsto. Nechte vychladit v lednici  12- 24 hodin. Poté usmažte na oleji nebo na troše másla palačinky.
    2. Smíchejte polotučný tvaroh, vanilkový a moučkový cukr a šťávu a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu. Důkladně prošlehejte.
    3. Vychladlé palačinky promazávejte menší vrstvou krému. Hotový dort poprašte moučkovým cukrem.