Suroviny:
- 300 g pohanky
- sůl
- 1 červená paprika
- 3 rajčata
- 1/2 cibule nebo jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- olej
- hrst kukuřice
- provensálské koření
- pepř
- 200 g čedaru
- 100 g mozzarelly
Postup:
- Propláchnutou pohanku vložíme do menšího hrnce, zalijeme vroucí vodou, zakryjeme poklicí a necháme změknout. Papriku rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a pokrájíme na kostičky.
- Rajčata nakrojíme navrchu do kříže, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Pak je rozpůlíme, vykrojíme pevný střed a nadobro nasekáme.
- Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, orestujeme na něm cibuli, česnek, přidáme papriku a společně orestujeme. Když paprika změkne, přidáme i rajčata, směs dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením. Vmícháme kukuřici, sejmeme z plamene a zakryjeme poklicí. Oba sýry nastrouháme a promícháme.
- Troubu předehřeme na 200 st., plech vyložíme pečícím papírem. Změklou pohanku slijeme, tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka, osolíme. Na pečícím papír rozetřeme z těsta dvě kola, vrstva těsta by měla mít alespoň 5 mm. Neozdobené korpusy předpečeme asi 7 a6 8 minut, pak je ozdobíme připravenou směsí, posypeme sýrem a pečeme dalších 8 minut.