Také milujete vůni perníku linoucí se z trouby? Vraťte se s námi do dětství a upečte si lahodný a vláčný perník s čokoládovou polevou, oříšky a kokosem.
Co budete potřebovat:
Na korpus:
- 100 g ořechů
- 100 g kandovaného ovoce nebo rozinek
- 250 g směsi Mantler
- 100 g cukru
- 150 ml mléka
- 100 ml rostlinného oleje + na vymazání pekáčku
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do perníku
- 2 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce rumu
- kokos na posypání + na vysypání pekáčku
Na polevu:
- tabulka čokolády na vaření
- trocha mléka
- 1 lžíce rumu
Postup:
- Nejprve si vymažeme olejem a vysypeme kokosem pekáček ideálně o rozměru 25 cm x 15 cm. Ořechy si nasekáme a kandované ovoce/rozinky nakrájíme nadrobno.
- Do mísy si prosejeme bezlepkovou směs Mantler a přidáme oba druhy cukru, mléko, olej, vejce, prášek do perníku, perníkové koření, ořechy a rum a rozšleháme šlehačem dohladka. Poté přidáme kandované ovoce a ořechy.
- Připravenou směs nalijeme do pekáčku a pečeme v troubě při 170° cca 40 minut.
- Upečený perník necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Do rendlíku přidáme čokoládu, lžíci rumu a trochu mléka. Ve vodní lázni nebo na mírném plameni rozpustíme čokoládu, aby nám vznikla poleva. Tu nalijeme na perník a rozprostřeme. Na závěr zasypeme kokosem.