Bezlepkový perník

Také milujete vůni perníku linoucí se z trouby? Vraťte se s námi do dětství a upečte si lahodný a vláčný perník s čokoládovou polevou, oříšky a kokosem.

 

Co budete potřebovat:

Na korpus:

  • 100 g ořechů
  • 100 g kandovaného ovoce nebo rozinek
  • 250 g směsi Mantler
  • 100 g cukru
  • 150 ml mléka
  • 100 ml rostlinného oleje + na vymazání pekáčku
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do perníku
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce rumu
  • kokos na posypání + na vysypání pekáčku

Na polevu:

  • tabulka čokolády na vaření
  • trocha mléka
  • 1 lžíce rumu

Postup:

  • Nejprve si vymažeme olejem a vysypeme kokosem pekáček ideálně o rozměru 25 cm x 15 cm. Ořechy si nasekáme a kandované ovoce/rozinky nakrájíme nadrobno.
  • Do mísy si prosejeme bezlepkovou směs Mantler a přidáme oba druhy cukru, mléko, olej, vejce, prášek do perníku, perníkové koření, ořechy a rum a rozšleháme šlehačem dohladka. Poté přidáme kandované ovoce a ořechy.

  • Připravenou směs nalijeme do pekáčku a pečeme v troubě při 170° cca 40 minut.

  • Upečený perník necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Do rendlíku přidáme čokoládu, lžíci rumu a trochu mléka. Ve vodní lázni nebo na mírném plameni rozpustíme čokoládu, aby nám vznikla poleva. Tu nalijeme na perník a rozprostřeme. Na závěr zasypeme kokosem.

Popup
Celita akce

Užijte si speciální nabídku až - 10 % na celou značku Celita 😊. Akce platí jen do neděle 22. září!