Bezlepkový chléb z Jizerky

Pokud máte rádi domácí pečivo, vyzkoušejte tento skvělý a jednoduchý chléb z Jizerky. Je bez kynutí a upečený ho budete mít opravdu za chvilku. Ideální, když nestíháte, ale chcete si pochutnat na domácím pečivu!

Co budete potřebovat:

.
.

Postup:

  1. Jizerku si prosejeme do mísy, promícháme s solí, droždím a postupně přiléváme vodu a olej. Nakonec přimícháme semínka a kmín. Směs důkladně promícháme a zpracujeme na hladké těsto. Hotové těsto nalijeme do formy na chléb nebo jiné formy vhodné na pečení. 
  2. Posypeme zbylými semínky a pečeme při 190 °C přibližně 30 minut. Zda je chléb již propečený, můžeme zkontrolovat pomocí špejle. Chléb necháme trochu vychladnout, vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí podáváme.

Chléb můžete podávat například s máslem a pažitkou, oblíbenou pomazánkou nebo na sladko s džemem či s některým z oříškových másel! Vyzkoušet můžete také bezlepkový chléb z bezlepkové mouky Schär Dunkel Rustico.

Popup
Sleva až 15 % na bezlepkové pečivo

Chutně a bez lepku! Sleva až 15 % na bezlepkové pečivo - pouze tento týden! 🧡