Bezlepkové tiramisu

Chcete si dopřát Tiramisu v bezlepkové verzi? Tento nadýchaný dezert kombinuje jemnost mascarpone, aroma kávy a lahodné nadýchané piškoty, samozřejmě bezlepkové! Je snadné na přípravu a zaručeně si vždy pochutnáte vy i vaše návštěva. Přesvědčte se, že i bez lepku může tradiční italský dezert chutnat tak božsky

Co budete potřebovat:   

  • 150 ml espressa 
  • 50 ml mandlového likéru (je možné nahradit např. rumem) 
  • 4 žloutky 
  • 500 g mascarpone 
  • 250 ml smetany ke šlehání 33 % tuku 
  • kakao na posypání 

recept_bezlepkove_tiramisu_01 

Postup: 

1. Uvaříme si espresso a necháme ho zcela vychladnout. Poté ho smícháme s mandlovým likérem nebo rumem. Žloutky s cukrem postupně vyšleháme šlehačem do husté pěny a dáme stranou. Poté ke žloutkům jemně přimícháme mascarpone a šlehačku, kterou jsme si předtím vyšlehali dotuha. Směs důkladně jemně promícháme.  

2. Na dno pohárků (nebo pekáčku/mísy) poklademe lžící nebo pomocí cukrářského sáčku krémovou směs. Poté si vezmeme cukrářské piškoty a jednou stranou je namočíme do směsi kávy. Otočíme je namočenou stranou nahoru a navrstvíme je na krém do pohárků. Tím, že je namočíme pouze z jedné strany nám zůstanou krásně vláčné, ale v krému se nerozmočí.  

 recept_bezlepkove_tiramisu_02

3. Postup poté opakujeme (dále vrstvíme krém a nasáklé piškoty). Poslední vrstvu zakončíme krémem. Ten můžeme pomocí lžičky polít ještě troškou zbylé kávy. Tiramisu navrch hojně posypeme hořkým kakaem a uložíme vychladit do lednice, alespoň na 2 hodiny. Můžeme dozdobit kávovými zrnky, oříšky, ovocem, čokoládovou trubičkou nebo třeba mátou.

 recept_bezlepkove_tiramisu_03

 Tiramisu můžete ozvláštnit například i ořechovým máslem, sušeným ovocem, oříšky, oplatkami nebo ovocným rozvarem. Můžete si ho připravit i ve verzi bez syrových žloutků nebo bez alkoholu, aby si mohli pochutnat i malé ratolesti. 

recept_bezlepkove_tiramisu_04 

Popup
VALENTYN10

Připravte se na Valentýn bez lepku s kódem VALENTYN10 - sleva 10 % na vybrané produkty 💘