La Teta: Bezlepkový houskový knedlík

Recept na klasické české kynuté knedlíky je tu! Opět jsme ho připravili ve spolupráci s bloggerkou La Teta. Knedlík můžete vařit jak klasicky ve vodě, tak v parním hrnci. 

Množství vystačí na tři menší knedlíky.

SUROVINY

POSTUP

Mouku, sůl a droždí důkladně promíchejte v míse. Přidejte vejce, vodu i olej a ručním mixérem s hnětacím hákem vypracujte hladké těsto. Nakonec do něj vmíchejte pohankové pukance nebo housku.

Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě stát, dokud nezdvojnásobí objem.

Na pomoučené ploše vytvarujte dva knedlíky (zbytek těsta ponechte v míse), nechte je asi 5 minut odpočívat a poté je přeneste nad páru. Zakryté je napařujte přibližně 20 minut.
Alternativně můžete knedlíky vařit ve vodě – z každé strany 7 minut.

Po vyndání je ihned propíchněte špejlí, aby vyšla pára.

Se zbývajícím těstem pracujte úplně stejně.
Dělejte však vždy jen tolik knedlíků, kolik se vám současně vejde do parního hrnce či nádoby k napařování – bezlepkové těsto rychle překyne a poslední kusy by nemusely vypadat hezky.

 

bezlepkový knedlík

Chcete si vaření ulehčit? Podívejte se na naši nabídku směsí na kynuté knedlíky. A pokud si zavaříte rádi, určitě vás zaujme něco z našich dalších bezlepkových receptů. Na našem webu jich máme celou řadu - na slaná jídla, ale i bezlepkové dorty a zákusky.

Popup
Sleva až 15 % na značku Labeta

Vánoční pečení je za rohem! 🎄 Užijte si slevu až 15 % na celou značku Labeta - pouze tento týden! 🧡