Recept na klasické české kynuté knedlíky je tu! Opět jsme ho připravili ve spolupráci s bloggerkou La Teta. Knedlík můžete vařit jak klasicky ve vodě, tak v parním hrnci.
Množství vystačí na tři menší knedlíky.
SUROVINY
-
300 g mouky Schär Mix B
-
1 vejce
-
lžička soli
-
20 ml oleje
-
230 ml vody
-
hrst pohankových pukanců nebo pokrájená houska
-
1/3 balíčku čerstvého droždí
POSTUP
Mouku, sůl a droždí důkladně promíchejte v míse. Přidejte vejce, vodu i olej a ručním mixérem s hnětacím hákem vypracujte hladké těsto. Nakonec do něj vmíchejte pohankové pukance nebo housku.
Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě stát, dokud nezdvojnásobí objem.
Na pomoučené ploše vytvarujte dva knedlíky (zbytek těsta ponechte v míse), nechte je asi 5 minut odpočívat a poté je přeneste nad páru. Zakryté je napařujte přibližně 20 minut.
Alternativně můžete knedlíky vařit ve vodě – z každé strany 7 minut.
Po vyndání je ihned propíchněte špejlí, aby vyšla pára.
Se zbývajícím těstem pracujte úplně stejně.
Dělejte však vždy jen tolik knedlíků, kolik se vám současně vejde do parního hrnce či nádoby k napařování – bezlepkové těsto rychle překyne a poslední kusy by nemusely vypadat hezky.

Chcete si vaření ulehčit? Podívejte se na naši nabídku směsí na kynuté knedlíky. A pokud si zavaříte rádi, určitě vás zaujme něco z našich dalších bezlepkových receptů. Na našem webu jich máme celou řadu - na slaná jídla, ale i bezlepkové dorty a zákusky.
