Suroviny:
- 1kg brambor
- 20 g Hrašky
- voda
- 300 g pohankové mouky
- meruňky
- sůl
- moučkový cukr
- vanilkový lusk (můžeme použít nějaký sirup, třeba agávový nebo rýžový)
- nasucho praženou směsí bezlepkové strouhanky a kokosu
- rostlinné máslo
Postup:
- Uvaříme brambory, oloupeme je a prolisujeme.
- Hrašku rozmícháme ve 40 ml vody.
- Na vále promícháme brambory, Hrašku a pohankovou mouku.
- Zpracujeme těsto, které rozdělíme na cca 25 stejných kousků.
- Do každého zabalíme meruňku a vaříme v osolené vodě do vyplavání.
- Na talíři sypeme moučkovým cukrem navoněným vanilkovým luskem (můžeme použít nějaký sirup, třeba agávový nebo rýžový) a nasucho praženou směsí strouhanky a kokosu.
- Poléváme rozpuštěným rostlinným máslem.
Zdroj obrázku: http://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/