Bezlepkové meruňkové knedlíky

Suroviny:

  • 1kg brambor
  • 20 g Hrašky
  • voda
  • 300 g pohankové mouky
  • meruňky
  • sůl
  • moučkový cukr
  • vanilkový lusk (můžeme použít nějaký sirup, třeba agávový nebo rýžový)
  • nasucho praženou směsí bezlepkové strouhanky a kokosu
  • rostlinné máslo

Postup:

  1. Uvaříme  brambory, oloupeme je a prolisujeme.
  2. Hrašku rozmícháme ve 40 ml vody.
  3. Na vále promícháme brambory, Hrašku a pohankovou mouku.
  4. Zpracujeme těsto, které rozdělíme na cca 25 stejných kousků.
  5. Do každého zabalíme meruňku a vaříme v osolené vodě do vyplavání.
  6. Na talíři sypeme moučkovým cukrem navoněným vanilkovým luskem (můžeme použít nějaký sirup, třeba agávový nebo rýžový) a nasucho praženou směsí strouhanky a kokosu.
  7. Poléváme rozpuštěným rostlinným máslem.

       

       Zdroj obrázku: http://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/