La Teta: Bezlepkový korpus na dort

Hledáte recept na jednoduchý bezlepkový korpus na dort? Jste tu správně! Tento bezkonkurenční korpus z blogu La Teta je rychlý a jednoduchý na přípravu: vše se šlehá v jedné míse, a tak nezašpiníte ani moc nádobí. Navíc není potřeba kypřící prášek!

Belepkový korpus na dort

Ingredience na bezlepkový korpus do formy o průměru 18cm :

  • 4 vajíčka, žloutky a bílky zvlášť
  • 160g mouky schaer mix B
  • 120g cukru
  • 4 lžíce oleje

Pokud chcete dělat dort kakaový nebo oříškový, díl mouky, který připadne na jedno vajíčko nahraďte mletými ořechy nebo kakaem.

Pro příklad kakaový dort:

Začneme šlehat bílky s cukrem, opravdu musí být pevný sníh, který když v něm omočíte prst a zvednete směrem vzhůru, drží špičku nahoru a neohýbá se. V tu chvíli je ta chvíle, kdy začnete střídavě na nejmenší rychlost zašlehávat na střídačku žloutky a olej. Když máme vše zapracováno, pouze zlehka vmícháme metličkou mouku, případně s ořechy nebo kakaem.

Vylijte do předem vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů. Dort krásně vyskočí, takže se opravdu nebojte, že v těsně není kypřící prášek.

Hledáte inspiraci na bezlepkové vaření a pečení? Podívejte se také na naše další recepty na bezlepkové dorty nebo slaná jídla.

Popup
Sleva až 15 % na bezlepkové těstoviny

Italská klasika bez lepku! 🍝 Všechny těstoviny nyní se slevou až 15 %! Prozkoumejte akci zde 🧡