Kokosky patří mezi ty nejvděčnější dobroty. Jsou rychle hotové, voňavé a s naprosto neodolatelnou kombinací křupavého povrchu a měkkého středu. Vyzkoušejte tento bezlepkový recept od La Tety i vy! Stačí pár základních surovin, chvilka v troubě a na stole je miska plná sladkých pusinek, které zmizí dřív, než stihnou úplně vychladnout.
Ingredience:
- 200g strouhaného kokosu
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 vajíčka
- linecká kolečka
- marmeláda
- (kakaový) máslový krém
- čokoláda
Postup:
- V míse všechno smíchat a vytvořit na plech malé hrudky, které pečete při 180 stupních dozlatova.
- Dále budete potřebovat linecká kolečka, rybízovou marmeládu a kakaový máslový krém (případně nemléčnou verzi).
- Na kolečko nastříkejte krém, doprostřed krému dejte trochu marmelády, lehce přitlačte kokosku . Nechte v lednici zatuhnout a spodek kokosek máčejte v čokoládě.