Kokosky patří mezi ty nejvděčnější dobroty. Jsou rychle hotové, voňavé a s naprosto neodolatelnou kombinací křupavého povrchu a měkkého středu. Vyzkoušejte tento bezlepkový recept od La Tety i vy! Stačí pár základních surovin, chvilka v troubě a na stole je miska plná sladkých pusinek, které zmizí dřív, než stihnou úplně vychladnout.

Ingredience:
- 200g strouhaného kokosu
- 3 lžíce javorového sirupu
- 2 vajíčka
- linecká kolečka
- marmeláda
- (kakaový) máslový krém
- čokoláda
Postup:
- V míse všechno smíchat a vytvořit na plech malé hrudky, které pečete při 180 stupních dozlatova.
- Dále budete potřebovat linecká kolečka, rybízovou marmeládu a kakaový máslový krém (případně nemléčnou verzi).
- Na kolečko nastříkejte krém, doprostřed krému dejte trochu marmelády, lehce přitlačte kokosku . Nechte v lednici zatuhnout a spodek kokosek máčejte v čokoládě.
Pro všechny, kteří se chystají na vánoční pečení jsme připravili spoustu receptů na bezlepkové cukroví, které si nesmíte nechat ujít! Na našem blogu najdete recepty třeba na bezlepkové trubičky, vanilkové rohlíčky i vánočku a spoustu dalších gluten free dobrot.
