La Teta: Bezlepkové laskonky

Velká laskonka jako zákusek, minilaskonky klidně jako vánoční cukroví. La Teta tentokrát zvolila klasickou velikost a dvě příchutě – pařížský krém a klasiku máslový krém s kokosem. Velkých laskonek z uvedeného množství vzniklo 22ks, malých bude opravdu hodně. Doba pečení bude hodně záviset na vaší troubě.

Bezlepkové laskonky

Ingredience:

Postup:

  1. Bílky se sladidlem vyšlehejte nad parou v pevný sníh, do kterého zlehka vmíchejte kokos.

  2. Přes šablonu naneste na pečící papír kokosový sníh.

  3. Vložte do trouby vyhřáté na 110 stupňů a suše asi hodinu.

  4. Upečené laskonky nesmí z vrchu lepit a jdou lehce oddělit od pečícího papíru. Nechte je úplně vychladnout. Pokud nebudete plnit tentýž den. Uzavřete je do dózy.

Pařížský krém:

  • 190 ml smetany ke šlehání 40%
  • 100g čokolády

Smetanu zahřejte, přelijte přes nalámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte zchladnout a přes noc uložte do lednice.
Druhý den vyšlehejte v hladký krém. Pokud se náhodou stane to, že krém při šlehání hrudkovatí, vložte nad páru – pomocí tohoto triku vyšleháte ultrahladký krém.

Máslový krém:

Máslo s pudinkem a sladidlem vyšlehejte v hladký krém, zašlehejte esencí a kokos.

 

Krémy plňte laskonky. Každý krém pokryl přesně polovinu laskonek.

Popup
Sleva až 20 % na značku Labetu

Podzim se pomalu blíží 🍂 Užijte si slevu až 20 % na produkty značky Labeta! Směsi na pečení výhodněji 🧡