sezónní či kompotované ovoce (jablka, švestový kompot apod.),
možno přidat hrst hrozinek a ořechy dle chuti,
tuk na vymaštění pekáčku a kukuřičnou strouhanku na jeho vysypání.
Postup:
Jáhly dvakrát spaříme vařící vodou, nasypeme do osoleného a mírně oslazeného mléka a za stálého míchání rozvaříme jáhly na kaši. Necháme vychladnout, občas zamícháme.
Částí másla vymažeme pekáček a vysypeme ho kukuřičnou strouhankou.
Zbylé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, trochu našleháme a vmícháme do studené jáhlové kaše.
Z bílků ušleháme sníh a také opatrně zamícháme do kaše.
Polovinu hmoty dáme do pekáčku, povrch uhladíme a poklademe ovocem. Do zbylé jáhlové kaše přidáme hrozinky a oříšky a přikryjeme jí ovoce v pekáčku.
Pečeme při 180°C dozlatova, trvá to asi 3/4 hodiny. Hotový nákyp na talíři políjerme šťávou z kompotu, popř. pocukrujeme.
Dovolte mi, abych vám pomohl utratit nějaké peníze :)